Toezicht en handhaving »

Als gemeente wilt u uw wettelijke verantwoordelijkheid voor toezicht en handhaving van de Drank- en Horecawet zo goed mogelijk uitvoeren. Dat kan soms lastig zijn. BHBW kan u hierbij helpen!

Begeleiden

Niet iedere gemeente heeft de mogelijkheid om vaste toezichthouders aan te stellen op het werkgebied Drank- en Horeca. In dat geval kunt u bij ons terecht. Wij kunnen de toezichthouders coachen en begeleiden bij de uitvoering van hun werkzaamheden op grond van de Drank- en Horecawet en APV (onder andere evenementen). Bijvoorbeeld tijdens het schouwen van een evenemententerrein, een systeemcontrole of leeftijdsgrenscontrole. 

Opleiden 

Bureau Horeca Bijzondere Wetten schoolt de toezichthouder bij tijdens zijn of haar werktijd. Heeft u behoefte aan uitgebreidere opleiding of voldoet uw toezichthouder nog niet aan de wettelijke eisen? Ook voor een opleiding toezichthouder Drank- en Horecawet kunt u bij ons terecht.

Alternatief voor toezicht

Wilt u capaciteit besparen in de uitvoering van het toezicht? Dat kan met de BHBW Jong Proef Preventie Methodiek. De methode is gericht op zelfregulering en maakt het voor de gemeente mogelijk om toezicht gericht in te zetten.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze diensten met betrekking tot toezicht en handhaving van de Drank- en Horecawet.

Ik wil meer weten »
 

Contact

Bureau Horeca Bijzondere Wetten
Graafsebaan 44
5384 RT Heesch
030 - 230 23 12