Nieuws

Jurisprudentie: 'beletten' in de zin van artikel 184 Sr
dinsdag 31 oktober 2017 Jurisprudentie: 'beletten' in de zin van artikel 184 Sr In een recente uitspraak oordeelde de Hoge Raad dat het enkel niet binnenlaten van een toezichthouder in een inrichting onvoldoende is om te kunnen spreken van beletten in de zin van artikel 184 van het Wetboek van Strafrecht. lees meer »
maandag 30 oktober 2017 Wat mag een omwonende van de gemeente verwachten bij evenementen? Eind september publiceerde de nationale ombudsman het rapport 'Van een koude kermis thuiskomen'. De vraag die centraal staat in het rapport is: 'Wat mogen omwonenden van hun gemeente verwachten bij evenementen'. In dit artikel informeren wij u hierover. lees meer »
zondag 29 oktober 2017 Toezicht: drinkt die jongere alcoholhoudende drank? Stel je loopt als toezichthouder Drank- en Horecawet op een evenement en ziet daar een jongere van 17 jaar lopen. Je hebt het vermoeden dat deze jongere alcoholhoudende drank nuttigt uit het bekertje dat hij in zijn handen heeft. Hoe stel je dan vast dat het gaat om Alcoholhoudende drank en wat omschrijf je op je strafbeschikking? lees meer »
zondag 29 oktober 2017 Vraag van de maand: oktober Wat is partijen-catering als bedoeld in de Drank- en Horecawet? lees meer »
vrijdag 29 september 2017 Jurisprudentie: een zakelijk samenwerkingsverband, verstrekkende gevolgen Op 22 augustus heeft de Rechtbank Den Haag uitspraak gedaan inzake de besluitvorming rondom een exploitatievergunning en een drank- en horecavergunning. lees meer »
donderdag 28 september 2017 Landelijke veiligheidsregels festivals Naast dat op 1 oktober de wijziging van de Regeling verkeersregelaars 2009 werking treedt, wil het kabinet een deel van de veiligheidsregels voor festivals uniformeren. Al met al moet dit zorgen voor minder regeldruk. lees meer »
dinsdag 26 september 2017 Registratie sekswerkers in strijd met de Wet De Autoriteit Persoonsgegevens is van oordeel dat de gemeente Den Haag geen persoonsgegevens van sekswerkers mag registeren. Volgens de Autoriteit is het registeren in strijd met de Wet bescherming persoonsgegevens. lees meer »

Contact

Bureau Horeca Bijzondere Wetten
Graafsebaan 44
5384 RT Heesch
030 - 230 23 12