Nieuws

Jurisprudentie: een aanvraag weigeren omdat er al een evenement is?
woensdag 31 januari 2018 Jurisprudentie: een aanvraag weigeren omdat er al een evenement is? Deze maand behandelen we een verzoek tot voorlopige voorziening tegen de weigering van een evenementenvergunning. Een carnavalsvereniging en een partycentrum hebben allebei verzocht om een carnavalstent te mogen plaatsen gedurende dezelfde periode op dezelfde plaats. lees meer »
dinsdag 30 januari 2018 Verkiezingscampagnes in de openbare ruimte Wie kent het niet? De periode voorafgaand aan de verkiezingen. Politieke partijen voeren op allerlei manieren campagne om de aandacht van de burgers op zich te richten en stemmen voor zich te winnen. lees meer »
maandag 29 januari 2018 Happy hour via je smartphone? Al enige tijd bestaat er een app voor op de mobiele telefoon die je voordeel kan bieden in de horeca. Is hier mogelijk sprake van een verkapte vorm van 'happy hour'? lees meer »
zondag 28 januari 2018 Vraag van de maand: januari Is een bestuurlijke waarschuwing een besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht? lees meer »
donderdag 21 december 2017 Obstacle Run Venlo: "een ongelukkige samenloop van omstandigheden" Bij de Obstacle Run in Venlo (VenloStormt) kwam in juni van dit jaar een 29 jarige vrouw om het leven. Een andere deelnemer was op haar hoofd terechtgekomen in het water. Het ongeluk gebeurde vlak nadat de vrouw van een zeven meter lange glijbaan naar beneden was gegleden. lees meer »
woensdag 20 december 2017 Publicatie onderzoek naar veiligheidsrisico's tijdens jaarwisseling De jaarwisseling staat weer voor de deur. De Onderzoeksraad voor Veiligheid publiceerde op 1 december 2017 een rapport over de veiligheidsrisico's tijdens de jaarwisseling met een aantal dringende aanbevelingen. lees meer »
dinsdag 19 december 2017 Vraag van de maand: december Wanneer is een sms- of een WhatsApp-bericht een document in de zin van Wob? lees meer »

Contact

Bureau Horeca Bijzondere Wetten
Graafsebaan 44
5384 RT Heesch
030 - 230 23 12