Nieuws

'KIES': nieuwe aanpak alcohol en uitgaansgeweld
woensdag 20 september 2017 'KIES': nieuwe aanpak alcohol en uitgaansgeweld Zaterdag 9 september 2017 organiseerden in Weert de politie, horecaondernemers van de Oelemarkt, Halt, Vincent van Gogh en de gemeente de KIES campagne. Bekijk hier de video. lees meer »
maandag 04 september 2017 Uitnodiging Workshopdag: Toezicht Drank- en Horecawet in de praktijk Unieke samenwerking bij uw toezicht: gekwalificeerd personeel (Trigion / City360), trainingen en begeleiding (BHBW) & digitale handhaving (BySpy) lees meer »
donderdag 31 augustus 2017 Jurisprudentie: Is een pizzapunt fastfood? Deze maand behandelen wij een uitspraak van de rechtbank Amsterdam. In deze zaak is de vraag aan de orde of New York Pizza een fastfoodrestaurant is en er daardoor terecht een omgevingsvergunning geweigerd is door het stadsdeel Zuid. lees meer »
donderdag 31 augustus 2017 Wijziging Regeling verkeersregelaars 2009 Op 1 oktober 2017 treedt de wijziging van de Regeling verkeersregelaars 2009 in werking. Deze wijziging betreft een vereenvoudiging van de regels rond de aanstelling van verkeersregelaars en een verruiming van de mogelijkheden om evenementenverkeersregelaars aan te stellen. lees meer »
woensdag 30 augustus 2017 Zijn arcadehallen te reguleren? Arcadehallen zijn meestal hallen met videokasten, waar men tegen betaling computerspellen kan spelen. Vaak staan in deze hallen ook andere spellen, zoals flipperkasten, poolbiljarts, airhockey en basketbalgames. Sommige arcadehallen exploiteren zowel behendigheidsautomaten als zogeheten kermisautomaten. lees meer »
dinsdag 29 augustus 2017 Vraag van de maand: augustus Waar moet je rekening mee houden om als gemeente het horecabedrijf van een buurthuis te exploiteren? lees meer »
donderdag 27 juli 2017 Jurisprudentie: De Slijtersunie belanghebbende ten opzichte van groothandel? Deze maand behandelen wij een uitspraak van de rechtbank Oost-Brabant. In deze zaak is de vraag aan de orde of de burgemeester van 's-Hertogenbosch handhavend moet optreden tegen een groothandel die zonder drank- en horecavergunning aan particulieren alcohol verkoopt en laat proeven. lees meer »

Contact

Bureau Horeca Bijzondere Wetten
Graafsebaan 44
5384 RT Heesch
030 - 230 23 12